Eerste bezoek – Tandarts Folkers – Dongen

Welkom bij Tandarts Folkers

Tandarts Folkers is uw tandarts in Dongen voor uitstekende mondzorg. Goede mondverzorging is belangrijk voor een stralende lach en voor uw algehele gezondheid.

Eerste bezoek

Wanneer u voor de eerste keer onze praktijk bezoekt zullen wij voor u een ruimere afspraak inplannen dan bij de standaard periodieke controle.

Wij vragen u voorafgaand aan het bezoek uw dossier bij uw oude tandarts op te vragen en bij onze balie in te leveren, of te laten mailen, zodat deze gescand zijn in ons systeem tijdens uw eerste bezoek.

Tijdens uw eerste bezoek nemen wij een medische vragenlijst met u door, die u bij binnenkomst voor het begin van het consult invult. Nieuwe patiënten dienen bij hun eerste bezoek een recente medicijnenlijst mee te nemen.

Tijdens uw eerste bezoek zal een beknopt mondonderzoek plaatsvinden en als er geen recente röntgenfoto’s zijn (niet ouder dan 2 jaar voor kleine bitewing opnamen en niet ouder dan 3 jaar voor OPT/panoramische opnames), zullen deze zonodig worden gemaakt. Aan de hand van dit mondonderzoek en foto’s zullen wij u zo duidelijk mogelijk informeren over de toestand van uw gebit.

Indien uw gebit een uitgebreid op te stellen zorgplan vereist, zullen wij hiervoor een vervolgafspraak maken, evenzo in het geval dat er meer tijd nodig is om een goede gebitsreiniging (verwijderen van plaque en tandsteen) uit te voeren bij bijvoorbeeld mensen die langere tijd niet voor controle zijn geweest bij de tandarts of een bovengemiddelde aanleg hebben voor vorming van tandsteen.

Deze afspraak zal worden ingepland bij onze mondhygiëniste of preventieassistenten. Er zal tijdens het eerste bezoek in principe geen uitgebreide tandheelkundige behandeling plaatsvinden, tenzij uitdrukkelijk van tevoren overlegd én akkoord bevonden door een van de behandelaars.

Voor een schatting van de kosten (intake consult, bitewing foto’s, kaakoverzichtsfoto, tandsteen verwijderen) kunt u kijken onder ‘Tarieven’.